ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГолову Укравтодору намагаються звільнити через суд

Голову Укравтодору намагаються звільнити через суд

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про звільнення Славоміра Новака з посади в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про звільнення Славоміра Новака з посади в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг ( "Укравтодор"), повідомляється на сайті "Судова влада України" в четвер.
 
"Позивач просить суд визнати відсутність у Славоміра Новака компетенції (повноважень) виконувати обов'язки глави" Укравтодору "і просить суд зобов'язати Кабінет міністрів України негайно звільнити його від зазначеної посади", - зазначено в повідомленні.
 
Крім того, позивач просить суд визнати відсутність повноважень Кабміну допускати громадян іноземних держав до керівництва центральними органами виконавчої влади, призначати осіб на посади держслужби категорії "А" без проведення конкурсу, а також призначати в.о. керівників центральних органів виконавчої влади на термін не більше трьох місяців.
 
У той же час, суд просять визнати протиправними та дії Служби безпеки України (СБУ) в наданні Славомір Новаку допуску до державної таємниці і просять зобов'язати СБУ скасувати йому відповідний допуск.
 

В даний час, як наголошується в повідомленні, суд вирішує питання про відкриття провадження і наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову. 

 
Коментарі (0)