ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїХарківщина готується до нових обмежень через COVID

Харківщина готується до нових обмежень через COVID

В Харківській облдержадміністрації не виключать введення нових карантинних обмежень наступного тижня через зростання рівня захворюваності на коронавірус

 

В Харківській облдержадміністрації не виключать введення нових карантинних обмежень наступного тижня через зростання рівня захворюваності на коронавірус. Про це на брифінгу 16 вересня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

"Ми вже на порозі. Там по двом показникам ми вже перебільшуємо. Ми чекаємо вже наступного тижня і відповідне рішення буде прийнятно на державному рівні, тоді проведемо нашу комісію і всі ці обмеження вступлять в законну силу. Поки область, як і держава, залишають в зеленій зоні", — сказав Черняк.

За даними Міністерства охорони здоров'я, на 16 вересня Харківщина перевищує два показники: рівень захворюваності на 100 тис. населення та коефіцієнт виявлення випадків.

"З того, що ми бачимо сьогодні, ми тільки на початку цієї хвилі, але є певний позитив і негатив. Ми розуміємо, що охоплення населення вакцинацією недостатньо на сьогодні для того, щоб говорити про загальний імунітет, але динаміка непогана. І Харківщина — одна з областей по державі, яка нарощує темпи", — сказав Черняк.

За його словами, з 947 людей, які перебувають у лікарні, лише 3,5% вакциновані.

"Пандемія стає пандемією невакцинованих. Жодного вакцинованого немає ні в реанімації, ні серед померлих. Безумовно, "Дельта" має свої ознаки: більш агресивна. У порівнянні з попередньою хвилею ми йдемо трохи нижче по показникам захворюваності. Думаю, це пов'язано з тим, що ми більше вже готові до цієї хвороби", — сказав заступник голови ХОДА.

На 16 вересня госпітальна база області складається з 13 опорних лікарень — це 2950 ліжок, з яких хворими на COVID зайнято 947.

 

 

 

 
Коментарі (0)