ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЕнергонезалежність України підтримають спрощеним податком

Енергонезалежність України підтримають спрощеним податком

Комітети Верховної Ради наразі розглядають законопроект, який передбачає переведення виробників електроенергії з відновлювальних джерел на спеціальний податковий режим.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №1821 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо стимулювання використання альтернативних джерел електричної енергії). Документом пропонується перевести виробників електроенергії з відновлювальних джерел на спрощену систему оподаткування.

«Даним законопроектом пропонується визначити суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва підакцизних товарів, а саме електричної енергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками та/або з відновлюваних джерел енергії, як таких, що можуть використовувати спеціальний податковий режим, а саме, бути платником єдиного податку», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Примітно, метою законопроекту вказано забезпечення підвищення ефективності вітчизняного виробництва, зменшення його енергозалежності, стимулювання впровадження інновацій у виробництво та підтримка ключових галузей економіки України. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початком нового року українське ЖКГ втратило вектор розвитку. Тож, без рішучих, системних і послідовних кроків галузь надалі просто не зможе існувати у системі відносин, яку запропонував уряд у Законі «Про державний бюджет на 2015 рік».
 
Коментарі (0)