ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін презентував програму дій Уряду

Кабмін презентував програму дій Уряду

Згідно з текстом програми, урядовці обіцяють надійний захист вразливих споживачів попри заплановане у бюджеті скорочення фінансування субсидій на 2020 рік.
Україна має у сховищах достатньо газу і готова до опалювального сезону. Про це під час презентації програми дій Уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
"До зими ми готові. У нас своєчасно були накопичені необхідні резерви природного газу в наших сховищах, це дає нам можливість спокійно дивитися на зиму. Підстав вважати, що зимою у нас будуть якісь кризи у мене зараз немає. Але якщо дивитися наперед, то в нас багато проблем системних в енергетиці", - сказав Олексій Гончарук.
 
Уряд показав текст програми дій Кабінету міністрів. Повний документ з'явився на сайті Верховної Ради.
 
Як вважають урядовці, у програмі Кабміну визначено пріоритетні цілі, які уряд ставить перед собою. В першу чергу міністри хочуть зробити життя українців довше, безпечніше, багатшими і щасливішими.
 
Згідно з текстом програми,  урядовці обіцяють надійний захист вразливих споживачів попри заплановане у бюджеті скорочення фінансування субсидій на 2020 рік.
 
Домогосподарство, що витрачає на житлово-комунальні послуги понад 15% від свого доходу, отримуватиме субсидії від держави. 
 
"Ми забезпечимо через адресні субсидії надійний захист вразливих споживачів та відповідальний контроль за монополіями. Українська сім’я (домогосподарство) не повинна платити більш як 15% від свого доходу за комунальні послуги. Ті, хто вимушений буде сплачувати більше, отримує підтримку від держави", - зазначається в урядовій програмі.
 
До системних проблем урядовці віднесли високий відсоток зношення інфраструктури та неефективне управління енергетичними об'єктами.
 
"Ми втрачаємо величезну кількість тепла. Втрати у деяких містах становлять до 40%. 40% тепла просто опалюють космос", - жалівся Олексій Гончарук.
 
У програмі підкреслюється, що за досягнення кожної цілі в уряді відповідатиме конкретна людина. Це дозволить вибудувати максимально ефективну політику, орієнтовану на результат.
 
Тобто, згідно з програмою Кабміну, за досягнення цілей у житлово-комунальному господарстві має відповідати міністр розвитку громад та територій України - Альона Бабак.
 
Ціли, які Уряд ставить перед міністерством, наступні:
 
 
 
Коментарі (0)