ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиїв ухвалив бюджет з доходами в 59 мільярдів

Київ ухвалив бюджет з доходами в 59 мільярдів

Проголосували за кошторис міста 72 депутати.

Отже, доходи міста Києва становитимуть 58,826 мільярда гривень. В тому числі доходи загального фонду бюджету –  53,6 мільярда гривень, спеціального – 5,1 мільярда гривень.

Основні джерела фінансування у 2020 році: податок на прибуток фізичних осіб  –  26,4 мільярда гривень; єдиний податок – 7 мільярдів гривень; плата за землю –  5,8 мільярда; податок на прибуток підприємств –  5 мільярдів гривень.

Так, наступного року планують виділити на освіту – 21,7 млрд грн. Продовжиться і реалізація проекту "Гроші ходять за дитиною", втілення якого місто розпочало минулого року. На це планують спрямувати 5,1 млрд грн. На будівництво нових садків та шкіл, реконструкцію та ремонт існуючих закладів у бюджеті передбачили понад 2 млрд грн.

На транспорт та дорожнє господарство запланували 10,3 млрд грн. Близько 5 мільярдів гривень передбачили на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці. На охорону здоров’я – 6,7 млрд грн. А на житлово-комунальне господарство буде виділено – 6,7 млрд грн.

Майже 4,5 млрд виділять на соціальний захист киян. На міську цільову програму "Турбота" наступного року передбачили 2,7 млрд грн. На культуру і мистецтво – 1,6 млрд грн.

Додамо, що також Київрада підтримала Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на наступний рік. 

 

 
Коментарі (0)