ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїв витратить 20 млн грн на реконструкію парку "Наталка"

Київ витратить 20 млн грн на реконструкію парку "Наталка"

17 вересня Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» оприлюднило тендер на реконструкцію парку відпочинку в урочищі «Наталка»

 

17 вересня Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» оприлюднило тендер на реконструкцію парку відпочинку в урочищі «Наталка» в Оболонському районі столиці. Про це стало відомо з електронної системи публічних закупівель «Prozorro».

Згідно з тендерною документацією, на реконструкцію парку «Наталка» в Оболонському районі столиці замовник планує витратити 20 882 484 гривень. Заплатити за роботи мають протягом 14 банківських днів після виконання робіт. Пропозиції приймаються до 1 жовтня, на цю дату назначений і початок аукціону. Реконструкцію планують зробити до 25 грудня 2024 року.

В технічному завданні до закупівлі замовник вказує наступні роботи: обладнання дитячого схилу та майданчику «Хобітонів» з каруселями, штучним рулонним газоном та гумовим покриттям. Також тут планують збудувати пункт заправки водою поливальних автомобілів та капітальну насосну станцію з водозабірними конструкціями. Крім цього, в парку планують замінити тротуарну плитку і бордюри, провести зовнішні оздоблювальні та електромонтажні роботи, а також встановити нержавіючу металеву огорожу.

Цікаво, що 1 липня цього ж року «Київзеленбуд» вже оголошував тендер на реконструкцію парку відпочинку в урочищі «Наталка» в Оболонському районі. Тоді очікувана вартість закупівлі склала 20 016 510 гривень. Єдиним учасником тендера і, відповідно, його переможцем стало ПП «Ріалбуд» з пропозицією у 20 009 443 гривні.

Приватне підприємство «Ріалбуд» було зареєстровано 19 березня 2009 року у місті Богуслав, Обухівського району, Київської області. Основний вид діяльності – будівництво доріг і автострад. Статутний капітал – 150 000 грн. За час існування ПП «Ріалбуд» стало переможцем аж у 902 закупівлях на загальну суму 872.64 млн грн.

Однак, торги не відбулись, бо єдиного учасника було відхилено, адже він не відповідав умовам тендерної документації. Зокрема, в учасника перевищена вартість на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами та з виконанням будівельних робіт на понад 3 млн грн.

Варто зазначити, що комплексна реконструкція території парку «Наталка» розпочалась у 2013 році. У травні 2017 року відкрили першу чергу, а липні 2018 року другу чергу паркової зони. За десять років на це витратили понад 110 мільйонів гривень.

 

 

 
Коментарі (0)