ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиївськими боржниками за воду займуться колектори

Київськими боржниками за воду займуться колектори

У Києві борги за воду почнуть стягувати з допомогою колекторів, адже загальна заборгованість киян за воду становить 566 млн 180 тис. Грн

У Києві борги за воду почнуть стягувати з допомогою колекторів, адже загальна заборгованість киян за воду становить 566 млн 180 тис. Грн. Про це повідомляє ТСН.

"Тепер договір і закон передбачають, що можуть обмежувати або зовсім відключати від водопостачання, водовідведення та інших послуг", - говорить директор аналітичного центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

А в повідомленні "Київводоканалу" і зовсім повідомляється, що в подальшому доведеться вдатися "до послуг професійних організацій для збільшення ефективності своєї роботи".

У відповідь на офіційний запит в компанії підтвердили, що зовсім скоро почнуть співпрацювати з професійними колекторами, адже населення заборгувало організації величезну суму.

"Станом на 1 квітня 2020 року заборгованість населення міста перед суспільством за спожиті послуги централізованого постачання і відведення води становить 566 млн 180 тис. Грн", - зазначається у відповіді.

При цьому 80% суми повинна одна десята споживачів. Саме через них в першу чергу і укладають угоду з колекторами. Їх будуть направляти тільки до так званим злісних неплатників, чий борг перевищує тисячу грн.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
05 Червня 2020 p. 23:58
Відключення гарячого водопостачання під час епідемії - це надто небезпечно, і може призвести до збільшення кількості захворівших. --------------------------------Дочекайтесь хоча б липня, адже на вулиці зараз досить холодно. Гарантовано від холодної води почнуться застуди, які тільки посилять епідемію.