ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКличко розповів про заборони під час локдауну

Кличко розповів про заборони під час локдауну

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що ситуація з коронавірусом у столиці дуже серйозна. Затягування з введенням карантину в Києві може призвести до колапсу медичної системи

 

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що ситуація з коронавірусом у столиці дуже серйозна. Затягування з введенням карантину в Києві може призвести до колапсу медичної системи. Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24.

«Можу сказати як мер, ситуація в Києві критична. Якщо ми зараз не зробимо обмежень, то люди будуть кликати медиків на допомогу, медицина буде на межі колапсу… Я чітко розумію, наскільки непопулярним таке рішення (про запровадження карантину — ред.), але це єдине рішення, яке ми можемо зараз реалізувати. Таким же шляхом уже довгий час йдуть інші європейські країни. Нічого нового ми не придумали, ми рухаємося по протоколу, який виписаний ВООЗ», — зазначив Кличко.

Через погіршення ситуації з коронавірусом з 20 березня в Києві запроваджуються жорсткі обмеження. Вони будуть діяти три тижні - до 9 квітня.

Заборона на роботу закладів культури. Зокрема, будуть закриті кінотеатри, театри, музеї, концертні зали.

Заборона на роботу торгово-розважальних центрів. У них залишаться відкритими лише продуктові магазини, аптеки, зоомагазини і магазини з продажу засобів гігієни та побутової хімії.

Заборона на проведення релігійних богослужінь, якщо не забезпечено не менше 10 квадратних метрів площі приміщення на кожну людину.

Заборона на проведення розважальних, спортивних, культурних рекламних та інших масових заходів.

Заборона на присутність глядачів на спортивних змаганнях. Це обмеження набуває чинності на два дні раніше — 18 березня і стосується в тому числі матчу 1/8 фіналу Ліги Європи між Шахтарем та Ромою на НСК Олімпійський.

Заборона приймати відвідувачів закладам громадського харчування — вони зможуть працювати виключно навиніс.

Заборона на роботу кафе на заправках.

Заборона на роботу перукарень, салонів краси, фітнес-центрів і спортивних залів без попереднього запису. Групові заняття у фітнес-центрах і спортивних залах проводитися не повинні.

Заборона на відвідування шкіл. Після канікул навчання буде проходити дистанційно.

Підприємства та організації бюджетної сфери переводяться на дистанційну роботу. Максимально на дистанційну роботу повинен перейти і приватний бізнес — крім підприємств критичної інфраструктури.

Заборона на заповненість громадського транспорту більше ніж на 50% місць для сидіння. У транспорті необхідно також дотримуватися маскового режиму.

У Києві останні два дні фіксують понад тисячу нових випадків зараження коронавірусом. Це найвищі показники з початку року. Також значно збільшилася кількість госпіталізованих.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що в Україні почалася третя хвиля коронавірусу, не виключено повернення до жорсткого локдауну.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, спалах коронавірусу в Україні триватиме до кінця квітня, локдаун поки запроваджувати не збираються.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Березня 2021 p. 19:52
Враження таке, наче влада (у тому числі і закордонна) навмисно дає поширитись епідемії, задля того, щоб був привід прискорити інфляцію національних грошей.