ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКличко вважає, що локдауна в Києві вдасться уникнути

Кличко вважає, що локдауна в Києві вдасться уникнути

Мер Києва Віталій Кличко, вважає, що суворого локдауна в Києві можна буде уникнути за умови вакцинації

 

 

Мер Києва Віталій Кличко, вважає, що суворого локдауна в Києві можна буде уникнути за умови вакцинації. За даними Міністерства охорони здоров'я, в столиці 166 нових випадків коронавируса за добу, одна людина померла.

Кличко сподівається, що Києву не доведеться вводити суворий локдаун, але місто готується до можливих обмежень. На думку мера столиці, головна умова для уникнення локдауна - вакцинація.

"До третьої хвилі вже підготували понад 4100 ліжок, 98% з яких забезпечені киснем. Крім того, якщо медустанови першої черги не будуть справлятися, ми готові розгорнути ще - більше 5, 5 тис. Додаткових ліжок в лікарнях другої черги", - заявив Кличко , зазначивши, що в Києві вакцинувалися більше 1,5 млн осіб.

У Києві за добу зафіксували 166 нових випадків коронавируса, одна людина померла, одужали - 90. Однак, це дані за вихідні, коли число випадків традиційно знижується. Наприклад, станом на п'ятницю, 10 вересня, в Києві було 406 нових випадків і троє померлих.

Ще влітку в Києві почали працювати над спецпропусками на транспорт на випадок локдауна. На відміну від попередніх локдаунов, якщо в цей раз введуть суворі обмеження - спецпропуски будуть не паперовими, а електронними.

Спецпропуск буде відображатися в системі "Київ цифрової". Якщо власник проїзний картки не отримав спецпропуск - вона буде заблокована на час локдауна.

Україна за станом на 13 вересня перебуває в "зеленій" зоні, але вже на цьому тижні це може змінитися. У планах МОЗ перехід в "жовту" зону, але рішення буде прийнято після зміни правил адаптивного карантину. Цього разу в Кабміні планують передбачити привілеї для вакцинованих. Як тільки новий документ буде розглянутий і вступить в силу, глава МОЗ Віктор Ляшко ініціюватиме засідання комісії ТЕБ та НС, яка приймає рішення по карантинним зонам.

 

 

 
 
Коментарі (0)