ГоловнаВибір редакціїЖитлоКримчани ризикують залишитися без житла за його нелегальну здачу

Кримчани ризикують залишитися без житла за його нелегальну здачу

Кримчан чекають серйозні складнощі при здачі житла туристам. Орендодавці без статусу індивідуального підприємця, які здають своє житло відпочиваючим, можуть втратити власність.

Кримчани без статусу індивідуального підприємця, які здають своє житло відпочиваючим, можуть втратити власність. Про це в Сімферополі в ході зустрічі з кримськими підприємцями повідомив заступник керівника управління Федеральної податкової служби по «Республіці» Крим Риза Алієв, передають «Новини Криму».

В цьому році кримських платників податків чекає декларування майна за кордоном і поступовий перехід на електронну систему податкового обліку.
 
За його словами, відповідно до Кодексу РФ про адміністративні правопорушення, ведення бізнесу без держреєстрації карається штрафами і «конфіскацією знарядь підприємницької діяльності». 
 
«У даному випадку житло, будинок, готель - це інструменти підприємницької діяльності», - пояснив заступник голови УФНС.
 
Для легалізації доходів від здачі житла пан Алієв порадив фізичним особам укладати з відпочиваючими договір оренди. «Також фізична особа може подавати податкову декларацію із зазначенням даній статті доходів та сплатити з неї 13% відповідно з законодавством», - додав він.
 
Він запевнив, що, маючи договори оренди та зазначення статті доходів в декларації, громадянин буде захищений у разі податкової перевірки.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Криму мають намір обійти російські норми водопостачання. Зокрема, на півострові планують розробити схему постачання води, яка була б єдиною для всіх міст і селищ Криму.
 
Коментарі (0)