ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМіненерго і Держенергоефективності завершують роботу над законопроєктом про енергоефективність

Міненерго і Держенергоефективності завершують роботу над законопроєктом про енергоефективність

Міненерго спільно з Держенергоефективності завершує роботу над ключовим законопроєктом про енергоефективність, про це розповіла перша заступниця міністра енергетики Ольга Буславець
Міненерго спільно з Держенергоефективності завершує роботу над ключовим законопроєктом про енергоефективність, про це розповіла перша заступниця міністра енергетики Ольга Буславець.
 
"Ми працюємо над концепцією нової цільової програми на 5 років, яка б забезпечила енергомодернізацію теплими кредитами. Ми розширюємо напрямки можливості використання індивідуальних забудівель і отримання кредитів не тільки на утеплення, а ще й для можливості встановлювати акумуляторні батареї, зарядні пристрої для електромобілів", - уточнила вона.
 
Крім того, Міністерство розробило низку пропозицій щодо розвитку ринку ЕСКО.
 
"На сьогодні місцевими і центральними органами влади ухвалено більше 500 ЕСКО-договорів на загальну суму більше 1 млрд 200 млн грн", - сказала Буславець.
 
Перша заступниця міністра енергетики Ольга Буславець нагадала, що Міненерго ініціювало створення Фонду декарбонізації.
 
"Це так званий механізм залучення внесків під сплати податку на СО2 для можливості цільового використання цих коштів, для енергомодернізації, для певних заходів, які дозволять зробити більш чистими технології виробництва. І мати можливість відслідковувати ефективність використання цих коштів. Додам, що я рада, що ця ініціатива була підтримана нардепами", - заявила Буславець.
 
Нагадаємо, Ольга Буславець звільнила посаду в.о. міністра енергетики, щоб стати повноцінним міністром. Так прокоментував кадрові перестановки в Міненерго політик Віталій Журавський.
 

Він пояснив, що новим в.о. міністра енергетики замість Буславец став її заступник Юрій Бойко — технічно. Бо за новим законом в.о. не може бути більше 30 днів, а відтак Буславець могла втратити ключову в міністерстві посаду. Тепер же, за словами Журавського, відкрито можливість збору підписів за призначення Буславець міністром, і такі підписи будуть зібрані. 

 
Коментарі (0)