ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Одещині евакуюють мешканців м. Вилкове через загрозу підтоплення

На Одещині евакуюють мешканців м. Вилкове через загрозу підтоплення

Станом на 08:00 8 лютого фактична відмітка рівня р. Дунай у м. Вилкове становила 151 см.

За рішенням Міністерства надзвичайних ситуацій до м. Вилкове 8 лютого о 09:00 прибув аероглісер Вінницького територіального управління МНС, який на даний час виконує роботу з евакуації мешканців островів на відстані 12-15 км від м. Вилкове. Загалом підтоплення загрожує 24 мешканцям островів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ГУ(У) МНС в Одеській області та Вінницькій областях.

Станом на 08:00 8 лютого фактична відмітка рівня р. Дунай у м. Вилкове становила 151 см.

Підйом води стався через сильний шторм на морі. У зв'язку зі зміною напрямку вітру з 7 на 8 лютого наразі відмічається зниження рівня води у річці на 7 см.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління МНС в Одеській області.

Через ускладнення погодних умов, пориви вітру 20-30 м/с, високе коливання хвиль у Чорному та Азовському морях, прогнозованим подальшим пониженням температури повітря.

В Одеській області, 7 лютого у м. Вилкове було передислоковане відділення рятувальників з аварійно-рятувального загону Управління МНС у Вінницькій області.

За словами начальника У МНС у Вінницькій області Руслана Шевчука, з метою забезпечення негайного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із несприятливими кліматичними умовами, в режим підвищеної бойової готовності приведено весь аварійно-рятувальні загін спеціального призначення. Для додаткової передислокації підготовлено інженерну, снігоочисну, рятувальну техніку, засоби для подолання водних перешкод, електростанції, пересувні пункти життєзабезпечення.

На сьогодні в режимі очікування команди на виїзд перебувають кілька десятків бійців регіонального МНС, на озброєнні яких спецмашини, автогрейдери та бульдозери, рятувальні машини САРМ, плаваюча техніка ПТС тощо. Вінницькі рятувальники готові будь-якої хвилини прийти на допомогу як на теренах Поділля, так і у будь-якому іншому регіоні.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)