ГоловнаПолітикаНаціональний банк України очікує інфляцію на рівні 12%

Національний банк України очікує інфляцію на рівні 12%

Національний банк України очікує споживчу інфляцію на рівні 12% на кінець 2016 року. Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.
Національний банк України очікує споживчу інфляцію на рівні 12% на кінець 2016 року. Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева під час Українського фінансового форуму в Одесі, передає прес-служба Національного банку України.

"Ми впевнено крокуємо до своєї цілі з рівня споживчої інфляції - 12% на кінець цього року. Підвищення тарифів на комунальні послуги призведе до певного пришвидшення інфляції в останні місяці цього року. Але інфляція буде залишатися в прогнозованих межах", - зазначила Валерія Гонтарева. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Вересня 2016 p. 19:41
Гонтрева навмисно плутає причину і наслідок, бо насправді знецінення гривні приводить до збільшення тарифів, а не навпаки. Інфляція - це тихий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. А ціна грошей вимірюється не кількістю нулів на купюрах, а їх купівельною спроможністю.