ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНенадання доступу до укриттів під час трривоги вважається злочином

Ненадання доступу до укриттів під час трривоги вважається злочином

Проблема зачинених укриттів у підвалах житлових будинків та інших спорудах турбує киян.

 

Проблема зачинених укриттів у підвалах житлових будинків та інших спорудах турбує киян.

Через деякий час після відступу російських військ від столиці балансоутримувачі почали масово навішувати замки на двері укриттів.

Це було зроблено замість того, щоби знаходити відповідальних осіб-комендантів укриттів, які б стежили за порядком та надавали доступ до приміщень під час повітряної тривоги. В інший час приміщення мають бути зачиненими заради тієї ж безпеки.

У Департаменті муніципальної безпеки про цю проблему знають.

За словами директора Департаменту Романа Ткачука, балансоутримувачі мають надавати безперешкодний доступ до приміщень, які використовуються як укриття. Цим зловживають також приватні структури — власники таких приміщень.

«Це є злочином. Ми вже зробили ряд звернень до прокуратури, були відкриті кримінальні справи через порушення положень Закону «Про цивільний захист», — говорить Роман Ткачук.

Департамент муніципальної безпеки наразі посилює контроль за укриттями, залучає до моніторингу муніципальну охорону. Киян просять повідомляти про факти ненадання доступу до укриттів за номером 15-51. Також ці об’єкти примусово відкриватимуть за участю поліції та ДСНС.

 

 

 
Коментарі (0)