ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНКРЕКП прагне незалежності

НКРЕКП прагне незалежності

Новостворений регулятор - НКРЕКП - прагне фінансової та управлінської незалежності. Його члени мають надію, що уряд надасть регулятору «вольницю» вже в середині січня наступного року, опісля прийняття відповідного законопроекту.

З наступного року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, може здобути фінансову та управлінську незалежність від уряду України. Про такі наміри повідомила член НКРЕКП Юлія Ковалів, -  передає «Укрінформ».

«Прийняття закону про незалежний регулятор включатиме чітко виписані повноваження, права та обов'язки регулятора на ринку, так само його незалежність як від органів виконавчої влади, так і від учасників ринку. Це його і фінансова незалежність, яку нам міжнародні установи рекомендують запровадити, так і підвищення рівня якості регулювання ринку», - пояснила вона.

За її прогнозом, НКРЕКП може здобути новий статус вже з січня 2015 року.

«Ми очікуємо, що до кінця року цей законопроект буде розроблено і відправлено на погодження нашим європейським партнерам, і в Міністерство енергетики та вугільної промисловості і за короткий час буде прийнятий Верховною Радою», - сказала пані Ковалів.

Посадовець додала, що незалежність регулятора від Кабміну підвищить якість послуг щодо регулювання енергоринку, а також швидкість безпосередньої імплементації всіх реформ галузі. Готуючи законопроект, НКРЕКП співпрацює зі Світовим банком, з ЄБРР і з Енергетичним співтовариством, наголосила вона.

Нагадаємо, 28 серпня Президент Петро Порошенко об'єднав Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) та Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) у єдине управління - Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Пізніше указом Президента було також затверджено положення про НКРЕКП.

 
Коментарі (2)
Sergiy1
24 Вересня 2014 p. 14:32
Допускаю що Укрінформ не відрізняє енергоринок від ЖКГ. Але в інформації жодного слова про теплопостачання,водопостачання та комунальні послуги(поки так визначає законодавство). Хоча можливо ЖКГ повний капець, тому немає що прогнозувати.
Sergiy1
24 Вересня 2014 p. 14:35
Хоча мабуть правда, оскільки із тексту зрозуміло - з Мінрегіоном не планують нічого погоджувати.