ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїОбстріл Луганської ТЕС залишив без електропостачання 46 тис. осіб

Обстріл Луганської ТЕС залишив без електропостачання 46 тис. осіб

ДТЕК 21 лютого повідомив про відключення Луганської ТЕС від енергосистеми через зруйновані лінії електропередачі

ДТЕК 21 лютого повідомив про відключення Луганської ТЕС від енергосистеми через зруйновані лінії електропередачі. Майже два десятки населених пунктів та майже 46 тис. споживачів залишилися без електрики. Ремонтники не можуть виправити ситуацію, тому що обстріл з боку окупованих територій триває. 22 лютого, втім, енергетикам вдалося підключити до електрики місто Щастя, але, на жаль, не надовго — через якийсь час теплоелектростанцію знову обстріляли, а електроенергію відключили.

Ситуація з безпекою призвела до відключення від мережі єдиного працюючого блоку Луганської ТЕС 21 лютого після полудня. Основна причина – відключили повітряну лінію електропередачі ПЛ-220 Лисичанська. Ще до цього обстріли пошкодили лінії електропередач біля Щастя, внаслідок чого господарські та водонасосні станції залишилися без електрики, а місцеві жителі, відповідно, без водопостачання. Тепло жителям Щастя також відключили через пошкодження, повідомили у прес-службі ДПЕК.

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай на сторінці у Facebook констатував: без світла залишилося близько 45,8 тис. споживачів. Це населені пункти Щастя, Старий Айдар, Передильське, Геївка, Трьохізбенка, Кряківка, Райгородка, Станиця Луганська, Макарове, станція Кондрашівська, Валуйське, Вільхове, Малинов, Зелений Гай.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)