ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїОренда «по-луганськи»: підпис чиновника коштував 100 тисяч гривень

Оренда «по-луганськи»: підпис чиновника коштував 100 тисяч гривень

До УБОЗ в Луганській області надійшла оперативна інформація про те, що голова фонду комунального майна одного з міст області вимагає значні гроші за свій підпис на документах

На Луганщині затримано чиновника, який вимагав 100 тисяч гривень хабара за надання в оренду нежилого приміщення.

Про це «У.К.» повідомили у ВЗГ ГУ МВС в Луганській області.

Як зазначено в повідомленні, до Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Луганській області надійшла оперативна інформація про те, що голова фонду комунального майна одного з міст області вимагає значні гроші за свій підпис на документах. Зокрема, мова йшла про те, що до голови фонду звернувся за допомогою місцевий бізнесмен з проханням передати йому в оренду більше 200 кв. м нежилого приміщення, яке після ремонту перетвориться в кафе. Голова фонду комунального майна, оцінив свій автограф на акті передачі площ в оренду, в 100 тис. гривень.

Оперативників УБОЗ зацікавив «комерційний підхід» голови фонду. Було прийнято рішення задокументувати його злочинну діяльність. А от далі події стали розвиватися не за стандартним сценарієм. Після того як підприємець повідомив про готовність заплатити хабар за квадратні метри, чиновник заявив, щоб той його більше не турбував. Він сказав «клієнту», що відтепер у цій справі доведеться мати справу з його довіреною особою.

Через кілька днів посередник зажадав, щоб «подяку» в сумі 100 тис. гривень бізнесмен приніс не в робочий кабінет голови фонду, а поклав дану суму на банківський рахунок в одному з філіалів фінансової установи у вигляді «благодійного внеску».

Підприємець, суворо дотримуючись усіх інструкцій, перерахував на зазначений ними розрахунковий рахунок згадану суму. Як тільки оперативникам УБОЗ стало відомо про те, що гроші переведені в банк, вони подбали про те, щоб за рішенням суду цей рахунок був заарештований. А незабаром були затримані і сам голова фонду, і його довірена особа.

Стосовно «підприємливих» чиновників прокуратурою порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великих розмірах). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)