ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПід Верховною Радою проходять протести проти щеплень від COVID-19

Під Верховною Радою проходять протести проти щеплень від COVID-19

Противники обов'язкової вакцинації влаштували протестну акцію під парламентом.

 

Під Верховною Радою України 4 лютого відбулася акція проти ухвалення законопроєкту №4142 "Про систему громадського здоров'я", що передбачає оновлення календаря обов'язкових вакцин та ініціює врегулювання презумції згоди на проведення щеплень. На думку учасників події, обов'язкові щеплення порушують конституційні права і свободи людини.

Учасники протесту  наголошують, що кожна людина має сама вирішувати, чи потрібно їй вакцинуватися. Крім того, вони зазначають, що виступає проти вакцинації неперевіреними препаратами.

Водночас чоловік на ім'я Михайло, який приїхав на акцію зі Львова, зауважив, що має двох дітей, 5 і 6 років, і обов'язкова вакцинація порушує їх право на навчання і освіту. 

"Ми зібралися, щоб сказати своє "ні" проти законопроєкту №4142. Якщо ти не провакцинуєш своїх дітей, не зможеш віддати їх ні до садочка, ні до школи. Я проти того, щоб їх вакцинували. Я проти щеплень. Мої діти не вакциновані і, дякувати Богу, здорові", – розповів він.

Прокоментував свою позицію й учасник акції на ім'я Петро. За його словами, деякі дослідження науковців свідчать про шкоду щеплень. Чоловік переконаний – ті, хто бажає вакцинуватися, може це робити, але не потрібно змушувати до цього тих, хто проти.

 

 

 

 
Коментарі (0)