ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПостраждалим від вибуху будинку на Голосіївському проспекті нададуть матеріальну допомогу

Постраждалим від вибуху будинку на Голосіївському проспекті нададуть матеріальну допомогу

Постраждалим внаслідок вибуху в будинку на Голосіївському проспекті нададуть адресну матеріальну допомогу в розмірі 1 млн 575 тис. грн.

Постраждалим внаслідок вибуху в будинку на Голосіївському проспекті нададуть адресну матеріальну допомогу в розмірі 1 млн 575 тис. грн.

Киянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації в будинку на Голосіївському проспекті, 70 (корпус 2), нададуть одноразову адресну матеріальну допомогу в розмірі 1 млн 575 тис. грн.

За це в четвер проголосували депутати Київради, повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомила голова Голосіївської районної державної адміністрації Наталія Бондар, Департаменту соціальної політики доручено забезпечити виконання цього рішення за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Києва на 2017 рік у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки»  в межах видатків на надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим киянам і тим, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Фінансова компенсація розрахована для мешканців 21 квартири – 75 тис. грн кожному власнику.

Нагадаємо, що 1 вересня було підписано розпорядження  Київської міської державної адміністрації «Про деякі питання щодо вирішення ситуації, яка склалася навколо будинку № 70, корпус 2, на проспекті Голосіївському в Голосіївському районі міста Києва». За висновком обстеження будівельної лабораторії КП «Київжитлоспецексплуатація» несучі та огороджувальні конструкції цього будинку перебувають в аварійному стані, тому подальша експлуатація будівлі неможлива. У зв’язку із цим Департамент будівництва та житлового забезпечення здійснює розрахунки необхідної житлової площі та опрацьовує шляхи надання житла громадянам.

Нагадаємо, 8 липня в Києві на проспекті Голосіївському, 70 у другому під’їзді триповерхової будівлі стався вибух. Унаслідок вибуху зруйнувано перекриття між другим і третім поверхом та покрівлю на площі орієнтовно 3600 кв.м.

У результаті надзвичайної ситуації загинуло двоє людей, шестеро постраждали.

Місцеві мешканці допускали, що причиною вибуху міг стати газ.

 

 
Коментарі (0)