ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПовний пакет інфраструктурних законопроектів внесено до парламенту

Повний пакет інфраструктурних законопроектів внесено до парламенту

Внесені законопроекти зачіпають питання внутрішніх водних шляхів, залізничного транспорту, будівництва концесійних доріг та інші.

Внесені законопроекти зачіпають питання внутрішніх водних шляхів, залізничного транспорту, будівництва концесійних доріг та інші. В Мінінфраструктури прогнозують, що що все ж в грудні цього року або на початку наступного всі ці закони будуть проголосовані.

В Мінінфраструктури прозвітували про внесення повного пакету законопроектів в Парламент.

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, виступаючи у Європейській Бізнес Асоціації, повідомляє прес-служба Урдового порталу.

 «Нарешті повний пакет законопроектів у Парламенті. Це законопроекти про внутрішні водні шляхи, про залізничний транспорт, будівництво концесійних доріг та інші. Насправді, закон про залізничний транспорт треба було схвалювати ще роки 2-3 тому. Якби так сталося, якраз зараз вже сплив би перехідний період і в цьому році можна було б запускати приватну тягу на залізниці. Цього не сталося, як не сталося цього із річкою, багатьма іншими важливими ініціативами. Але сподіваюсь, що все ж в грудні цього року або на початку наступного всі ці закони будуть проголосовані», - розповів урядовець.

З позитивних змін на «Укрзалізниці» Міністр інфраструктури відзначив налагодження співпраці зGeneral Electric, запровадження корпоративного управління тощо.

 «Але має відбутися системна реформа. Має бути чітка підтримка і позиція Уряду, керівництва держави: «так, ми хочемо, щоб ця компанія була мегауспішною, щоб вона дійсно була локомотивом української економіки. Ми вам дали весь ресурс, інструментарій, робіть все, що вважаєте за потрібне, і йдіть вперед». Але цього немає. Я би хотів, щоб залізниця надавала якісні послуги щодо перевезень, адже перспективи для розвитку шалені», - підкреслив голова відомства.

За словами Міністра інфраструктури, законопроект про залізничний транспорт може дати старт якісному перетворенню «Укрзалізниці».

 «Законопроект на 90-95% влаштовує всіх: «Укрзалізницю», бізнес, міжнародних експертів. І цей закон потрібно невідкладно проголосувати в першому читанні, доопрацювати при необхідності на парламентській площадці з міністерством і з бізнесом, проголосувати його в цілому та за основу», - зазначив Омелян.

 

 
Коментарі (0)