ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержбюджет не покриватиме різницю в тарифах

Держбюджет не покриватиме різницю в тарифах

В Україні відсьогодні скасують відшкодування різниці в тарифах з держбюджету. У Мінрегіоні таке рішення пояснюють тим, що для всіх підприємств теплоенергетики діятиме економічно обгрунтований тариф.

Відшкодування з державного бюджету різниці в тарифах для підприємств теплокомуненерго буде скасовано з 1 липня. Це пов'язано з запровадженням економічно обгрунтованих тарифів на послуги з теплопостачання, повідомляє УНН.

Про це повідомив заступник очільника Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.
 
«Виходячи з того, що для всіх підприємств теплоенергетики діятиме економічно обгрунтований тариф, починаючи з другого півріччя відшкодування різниці в тарифах з державного бюджету не буде», - повідомив пан Білоусов.
 
За словами пана Білоусова, регіони повинні забезпечити розрахунки за природний газ в повному обсязі.
 
«Візьміть на контроль приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня там, де за це відповідають органи місцевого самоврядування», - наголосив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у розвинених країнах держава різними способами регулює ціноутворення на послуги ЖКГ. Виділяють три найпоширеніших методу ціноутворення на комунальні послуги. Розглянемо їх недоліки та переваги.
 
Коментарі (2)
Sergiy1
01 Липня 2014 p. 09:48
По перше послуг з теплопостачання не існує в законодавстві! По друге- схоже ніхто не читав закон № 1198-VI, навіть ті хто його писав. Так, а на послуги з опалення та воду в квартирі, також будуть економічно обгрунтовані. І до чого тут місцева влада, якщо читати згаданий закон. Негайно його необхідно призупинити поки не прийшла в ЖКГ пушна тваринка, шкурку якого жінки полюбляють на комір або шапку.
Софи Кремен2
01 Липня 2014 p. 10:06
Песец - очень положительная зверушка !