ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПісля руйнування греблі в Ірпені було завдано величезних збитків природі

Після руйнування греблі в Ірпені було завдано величезних збитків природі

Затопленими виявилися житлові будинки, ліси та луки у заплаві річки Ірпінь

 

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що руйнація Ірпінської дамби завдала колосальної шкоди для довкілля та населених пунктів. Про це голова Мінприроди написав на своїй сторінці у фейсбуці. За словами міністра, бойові дії у Київській області у лютому зруйнували Ірпінську дамбу, що призвело до вивільнення понад 117,5 мільйонів кубометрів води з Київського водосховища, яка вийшла на захисний масив. Затопленими виявилися житлові будинки, ліси та луки у заплаві річки Ірпінь.

Станом на сьогодні частково наслідки лиха усунуті. Стрілець зазначив, що сума збитків через військову агресію росіян у цьому напрямку становить майже 27,4 мільйона гривень.

"Прийшли на нашу землю і не досягли поставленої мети, залишивши після себе справжнє природне лихо. Підозрюю, окупанти не знали, звідки походить крилатий вислів "після нас - хоч потоп". У 1757 році під час Семирічної війни прусське військо розгромило французьку армію під саксонською Коли королю Франції Людовіку XV розповіли про нищівну поразку його армії, подруга монарха маркіза де Помпадур заспокоювала його фразою "після нас - хоч потоп". Цю фразу часто використовують, щоб описати недалекоглядну авторитарну політику правителя", - розповів міністр.

 

 

 
Коментарі (0)