ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличний Хрещатик відремонтують за 740 мільйонів

Столичний Хрещатик відремонтують за 740 мільйонів

Надворі знову висадять каштани. Які саме – невідомо.

 

До кінця 2023 року компанія ОНУР капітально відремонтує Хрещатик у Києві. Про це йдеться в повідомленні на сайті публічних торгів Prozorro.

Ремонт запланували ще торік. Він розпочнеться від Європейської площі та продовжиться до Бессарабської площі. На вулиці планували облаштувати велодоріжки та провести капремонт інженерних мереж, відремонтувати фонтани, замінити дерева, встановити тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами.

За умовами техзавдання, компанія-переможець має укласти на тротуарі гранітні плити товщиною 10 см, встановити декоративні гранітні кулі, нові дорожні знаки, світлофори з відліком часу, замінити освітлення та водовідведення. Також, потрібно буде провести капітальний ремонт двох підземних переходів на розі Хрещатика та Прорізної та на Майдані Незалежності та нанести нову дорожню розмітку холодним пластиком. На окремих виходах буде передбачено витяги для людей з інвалідністю. Зелені зони засіють газонами, а висаджувати планують 441 каштан, але якого сорту не сказано.

За умовами договору гарантія на гранітні плити становить 15 років, на дорожнє покриття – 5 років, а на дорожню розмітку – 1 рік.

Свої заявки на конкурс подали три компанії: «ВЕКТОР 12», «РОСТДОРБУД» та «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». До аукціону допустили двох останніх учасників. А найвигіднішою була пропозиція ОНУР – 739,5 млн. грн.

 

 

 
Коментарі (0)