ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСуд просять зобов’язати Кабмін звільнити одного з членів НКРЕКП

Суд просять зобов’язати Кабмін звільнити одного з членів НКРЕКП

Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправною бездіяльність уряду у вигляді не видання розпорядження про звільнення Ольги Бабій з посади члена НКРЕКП
Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправною бездіяльність уряду у вигляді не видання розпорядження про звільнення Ольги Бабій з посади члена НКРЕКП.
 
Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомила пресслужба ОАСК.
 
"Суд просять визнати протиправною бездіяльність уряду у вигляді не видання розпорядження про звільнення Ольги Бабій з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва", - йдеться у повідомленні.
 
Також позивач просить зобов’язати Кабінет Міністрів України видати розпорядження про звільнення Ольги Бабій з відповідної посади. Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.
 
Нагадаємо, раніше до Конституційного суду надійшло подання 50 народних депутатів про неконституційність призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. У ньому депутати просять суд визнати неконституційними укази президента про призначення сімох членів НКРЕКП: Олени Антонової, Дмитра Коваленка, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій, Валерія Тарасюка і Олексія Магди.  
 

Парламентарі вважають, що під час призначення вищезгаданих членів НКРЕКП президент діяв поза межами своєї конституційної компетенції. 

 
Коментарі (0)