ГоловнаКоментаріТранспортУ Києві «переграють» підхід до ремонту доріг

У Києві «переграють» підхід до ремонту доріг

Столична влада вирішила припинити фінансування ремонту «урядових» доріг, а зосередитися на покращенні дорожнього покриття у житлових кварталах - на між квартальних та міжбудинкових під’їздах.
У столиці змінюють підхід до ремонту доріг у місті. Зокрема, влада відмовилась ремонтувати «урядові» дороги. Натомість, реконструкція шляхів  в першу чергу проходитиме у житлових кварталах. Про це під час ревізії стану доріг у столиці заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, передає прес-служба відомства.
 
Зокрема, за словами чиновника, у фокусі будуть міжквартальні та міжбудинкові проїзди.
 
«Ми відмовилися від практики вкладання коштів в ремонт «урядових» доріг – основна увага має бути приділена житловим кварталам. Загалом цього року виділено близько 550 мільйонів гривень на ремонт дорожнього покриття. Близько 300 мільйонів ми плануємо витратити на ремонт міжквартальних та міжбудинкових проїздів», – розповів Ігор Ніконов.
 
Однак, заступник мера наголосив і на основних проблемах, які гальмують ремонт доріг у житлових кварталах столиці. В перші чергу – це відсутність розвитку прибудинкових територій. 
 
 
«Я оглянув двори, мешканці яких скаржилися до Контактного центру 15-51. Тут справді є проблеми і вирішити їх комунальники мають до 20 травня. Проте, основною проблемою, яку я помітив, є відсутність будь-якої концепції розвитку прибудинкових територій. Багато площі не мають функціонального призначення, а її можна було б використати, насамперед,  для облаштування дитячих та спортивних майданчиків. Я вважаю, що кожен двір має отримати власну індивідуальну концепцію розвитку. Міська влада ініціюватиме вирішення цього питання, проте тут нам потрібна буде допомога мешканців будинків, волонтерів, ініціативних груп киян. Спільно з головами районних адміністрацій та профільними структурними підрозділами КМДА ми найближчим часом відпрацюємо цей проект, звісно, долучивши мешканців», – заявив заступник голови КМДА.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київська влада вимагає від «Київавтодору» перестати бути виключно балансоутримувачем київських доріг. У КМДА вважають, що компанія повинна почати будувати нові шляхи і відремонтувати асфальт у столиці.
 
Нагадаємо, місцеві органи влади будуть нести відповідальність за місцеві дороги. Для реалізації цього проекту вже розпочато процес реформування «Укравтодору». Також «на місця» буде передано гроші та техніку на утримання шляхів. Також заплановано створити спеціальний дорожній фонд, кошти з якого будуть направлятися виключно на дороги.
 
Коментарі (0)