ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ КМДА планують зміну меж столиці

У КМДА планують зміну меж столиці

У Київраді ініціюють створення тимчасової контрольної комісії (ЛКК), яка повинна посприяти остаточного затвердження меж столиці.

 

У Київраді ініціюють створення тимчасової контрольної комісії (ЛКК), яка повинна посприяти остаточного затвердження меж столиці. Передбачається, що цей орган забезпечить результативний діалог з сусідніми громадами і Київоблради, щоб згодом подати відповідний пакет документів на затвердження Верховної Ради. Ініціативу в столичній міськраді готові підтримати, але при дотриманні принципу квотності.

16 вересня 2021 року комісія Київради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупція обговорила проект рішення "Про створення ВКК з питань встановлення межі міста Києва та обговорення спірних питань, що виникають в результаті сусідній діяльності територій між Києвом і Київською областю" (№08 / 231 -3239 / ПР від 30 серпня 2021 року).

За підсумками обговорення комісія перенесла остаточне узгодження даного проекту на своє наступне засідання, щоб суб'єкт його подачі - Микола Конопелько (фракція "Слуга народу", на фото) - його допрацював.

Як зазначено в проекті рішення 12 грудня 2019 року Київрада рішенням №445 / 8018 погодив проект землеустрою щодо встановлення меж Києва, що збільшує територію міста на 2,77 тис. Га за рахунок земель межують зі столицею сільських і районних рад - з 82,63 тис . га до 85,35 тис. га. Однак, щоб кордони Києва остаточно були затверджені, потрібно узгодити їх з адміністративно-територіальними одиницями Київської області, а в подальшому отримати погодження Верховної Ради. Саме для того, щоб отримати всі погодження нібито і потрібно створити ВКК.

"Ми досить давно працюємо над прийняттям Генерального плану Києва. Але ми не зможемо прийняти його, тому що межі Києва не встановлені. Також встановлення меж Києва унеможливить в подальшому втрату Києвом територій, тому що є непоодинокі випадки, коли сусідні громади "розпайовують" і роздають землі, які історично належали до столиці. ВКК візьме на себе побудову діалогу та організацію переговорного процесу з кожної громадою і Київоблради ", - повідомив в ході засідання регламентної комісії Київради Микола Конопелько.

За затвердження даного проекту рішення виступив заступник директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Віктор Дворніков.

"Це питання наболіле - з 1959 року в Києві не встановлені межі. Ми підняли його, ви (Київрада. - KV) проголосували за нього в 2019 році. Ми одні не подужаємо це питання, він дуже складний ", - підкреслив чиновник.

 

 

 
Коментарі (0)