ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Миколаєві встановлять дві когенераційні установки по 1,5 МВт

У Миколаєві встановлять дві когенераційні установки по 1,5 МВт

Попри чергові масовані атаки російських сил на українську енергетику, зокрема на об’єкти передачі електроенергії в Миколаївській області, Україна продовжує посилювати свій енергетичний захист

 

Попри чергові масовані атаки російських сил на українську енергетику, зокрема на об’єкти передачі електроенергії в Миколаївській області, Україна продовжує посилювати свій енергетичний захист, відновлювати інфраструктуру та будувати систему розподіленої генерації.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки до регіону.

За його словами, у Миколаєві встановлюють дві когенераційні установки потужністю 1,5 МВт кожна. Вони забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, а також 5 медичних і 24 освітні заклади, що зміцнить енергетичну незалежність регіону.

Загалом, "Миколаївоблтеплоенерго" планує до нового опалювального сезону завершити будівництво п'яти об’єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт.

Прем'єр-міністр також наголосив на важливості посилення захисту енергетичних об'єктів, особливо в умовах постійних атак з боку Росії. Він повідомив, що незважаючи на нічну атаку на три об'єкти передачі електроенергії, включаючи один у Миколаївській області, енергосистема України продовжує працювати в збалансованому режимі без планових відключень.

Додамо, що окрім Миколаєва, подібні об'єкти запускають у Вінниці.  "Вінницяобленерго" вже погодило умови для приєднання об’єктів розподіленої генерації загальною потужністю близько 150 МВт. 

Ці генеруючі потужності, які будуть встановлені та підключені в найближчі місяці, включають газотурбінні установки потужністю понад 120 МВт та газопоршневі установки загальною потужністю близько 20 МВт.

 

 

 
Коментарі (0)