ГоловнаКиївські будніВодопостачанняУ Софіївській Борщагівці зафіксовано масове отруєння людей забрудненою водою

У Софіївській Борщагівці зафіксовано масове отруєння людей забрудненою водою

У селі Софіївська Борщагівка (Київська область) зафіксовано масове отруєння людей. З 17 - 18 квітня була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу
У селі Софіївська Борщагівка (Київська область) зафіксовано масове отруєння людей, про це повідомили в прес-службі Держпродспоживслужби.
 
Сьогодні, до інфекційного відділення ЦРЛ Києво-Святошинського району з діагнозом "гастроентероколіт ротавірусної етіології" госпіталізовано 19 осіб, з них 15 дітей у віці від 5 місяців до 9 років та 4 дорослих,
 
За результатами експрес-тесту лабораторно підтверджено ротавірусну інфекцію в 16 осіб.
 
Держпродспоживслужба повідомила, що ймовірною причиною захворювання жителів мікрорайону, які для приготування їжі використовують переважно водопровідну воду, стали неодноразові перебої та відсутність водопостачання на території житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка в зв’язку з проривами на водопровідній мережі за адресою: м. Київ вул. Зодчих.
 
У свою чергу, в ПрАТ «АК «Київводоканал» розповіли, що з 17.04.2018 р. по 18.04.2018 р. у зазначених будинках була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу за адресою вул. Зодчих у м. Києві.
 
Аварійно-відновлювальні роботи виконувалися відповідно до звернення міської ради м. Вишневе.
 
Водопостачання було відновлено 19.04.2018 після виконання робіт згідно до вимог Технологічних регламентів Державних санітарних правил і норм 2.2.4-171.-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання.
 
Водозабезпечення житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка здійснює що обслуговує кооператив товариства користувачів мережами «Софіївка». Послуги з постачання питної води до водогону кооперативу забезпечує КП «Вишнівськводоканал». Це підприємство лише на 20% відбирає питну воду з мереж Київводоканалу, решту - 80% постачає з власних джерел.
 
Також, підприємство повідомило про відсутність будь-яких договірних відносин на постачання холодної води мешканцям ЖК «Софіївський квартал», «Львівський маєток» та «Софіївська слобідка». Водозабезпечення водою цих ЖК забезпечуються з балансових мереж Вишнівськводоканалу.
 
«Труба на якій сталася аварія приєднана до мережі, яка подає воду на Вишнівськводоканал, звідки розповсюджується на місто, але захворювання проявилися в локальній зоні саме в цих ЖК, а в самому місті Вишневе та інших районах жодного випадку захворювання не зафіксовано» - говориться в роз'яснені підприємства.

 

 
Коментарі (0)