ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнцям встановлять правила поводження з відходами

Українцям встановлять правила поводження з відходами

Мінекології розробляє кодекс поводження з відходами. Він врегулює питання роздільного збору, сортування, і найголовніше - утилізації відходів.

Міністерство екології та природних ресурсів розробляє кодекс поводження з відходами. Про це в ході святкування Всеукраїнського Дня довкілля розповів Міністр екології та природокористування Ігор Шевченко, передає «РБК-Україна».

«Зараз ми займаємося таким глибоким інтегрованим підходом в цьому питанні. Ми зараз створюємо такий документ, який буде називатися «Кодекс поводження з відходами», який врегулює всі ці питання, в тому числі роздільне збирання, сортування, а потім найголовніше утилізацію відходів», - зазначив пан Шевченко.
 
Чиновник розповів, що в Україні порівняно з європейськими країнами на утилізацію йде у вісім разів менше відходів.
 
«У Європі до 80% відходів утилізується. В Україні буквально 10%. Переважна більшість відходів просто викидається в каналізацію», - додав він.
 
За словами пан Шевченко, в Мінекології сподіваються, що відповідний Кодекс буде прийнятий до кінця року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі планують привести в оптимальний стан сферу поводження з твердими побутовими відходами. Відповідну Постанову вже представлено на розгляд Верхової Ради.
 
Коментарі (0)