ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд запізнився із доступною «комуналкою» для бюджетників

Уряд запізнився із доступною «комуналкою» для бюджетників

Кабмін запропонував парламенту прив’язати тарифи на ЖКП для бюджетників до розміру їхніх доходів. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Раді, Втім, наразі вже майже погоджена нова редакція закону про ЖКП

У стінах Верховної Ради зареєстрували законопроект №3850 «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо нарахування субсидій споживачам, які є працівниками бюджетних установ».

Згідно з пояснювальною запискою, документ має на меті забезпечити працівників бюджетної сфери житлово-комунальними послугами за цінами, які б відповідали їхнім доходам.

Зокрема, документ пропонує внести зміни у діючий закон про ЖКП та встановити, що працівникам бюджетних установ сукупний дохід враховувати на рівні, що не перевищує рівня мінімального прожиткового мінімуму для сім’ї.

При цьому, нагадаємо, що 2 лютого Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект Закону №1581-д «Про житлово-комунальні послуги». За документ проголосували 242 депутати. Це означає, що невдовзі в Україні може з'явитися оновлена версія механізму надання ЖКП

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
08 Лютого 2016 p. 19:39
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії; звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з так званими "ліквідаціями" держустанов; по декілька років живуть на утриманні своїх родичів та перебиваються випадковими підробітками.
Коля Пухов
08 Лютого 2016 p. 19:39
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.