ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ. Ковальчук:«ТЕС України скоротили споживання антрациту вдвічі»

В. Ковальчук:«ТЕС України скоротили споживання антрациту вдвічі»

Теплові електростанції України з моменту введення надзвичайних заходів в енергосистемі країни скоротили споживання вугілля антрацитної групи вдвічі, повідомляє директор НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук
Теплові електростанції України з моменту введення надзвичайних заходів в енергосистемі країни скоротили споживання вугілля антрацитної групи вдвічі, повідомляє директор НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.
 
"Роблячи попередні розрахунки, ми розраховували на 40% економії. Фактично ми витрачаємо цього палива в два рази менше, ніж витрачали б його без введення надзвичайного стану", - сказав він у своєму зверненні, оприлюдненому на сторінці компанії у "Фейсбук".
 
За його словами, без урахування Луганської ТЕС, яка працює в "острівному режимі", забезпечуючи електроенергією північ області, решта антрацитовые блоки ТЕС спрацьовують всього 7-8 тис. тонн вугілля на добу.
 
"Це дає нам можливість стверджувати, що ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період до кінця опалювального сезону без обмеження споживачів і без відключень, якщо не відбудуться які-небудь технологічні порушення", - зазначив В. Ковальчук.
 
При цьому більшість АЕС України в останній тиждень займає не менше 60% частки в структурі відпуску електроенергії, сказав він.
 
Раніше Всеволод Ковальчук зазначав, що в рамках введениия надзвичайної ситуації в електроенергетичній галузі планується знизити спалювання електростанціями антрациту з 30 тис. тонн до 20 тис. тонн на добу.
 
Коментарі (0)