ГоловнаВибір редакціїОСББВ Україні за рік створили 1500 ОСББ

В Україні за рік створили 1500 ОСББ

За минулий рік в Україні було створено близько 1500 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. І зараз ОСББ діє в 31 тис. 583 багатоквартирних будинках

За минулий рік в Україні було створено близько 1500 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. І зараз ОСББ діє в 31 тис. 583 багатоквартирних будинках. Про це повідомила Міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак. За її словами, по Україні середній показник будинків, що знаходяться в управлінні ОСББ становить 17,6%. Зараз серед регіонів за кількістю ОСББ лідирує Херсонська область - де об'єднання створені в 40% багатоквартирних будинках.

На другому місці Тернопільська область - в 35% багатоквартирних будинках створені ОСББ. Області, які відстають і мають значно нижчий показник управління будинками через ОСББ - це Луганська, Харківська та Чернігівська. «Майже 7% багатоквартирних будинків вибрали керуючих самостійно. І тут лідирує Вінницька область, в якій 28% багатоквартирних будинків самостійно визначилися з керуючими.

На третьому місці Хмельницька область - 17%. В цілому по Україні в 22,7% будинків керуючого ще призначають органи місцевого самоврядування за результатами конкурсів. Це звичайно важлива динаміка розвитку інституту власності в Україні. І думаю тепер наше спільне завдання захистити його, дати можливість людям дійсно управляти своїм майном і відчувати захищеність », - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що в 2019 році більше 2,1 тис. Українських об'єднань співвласників багатоквартирних будинків залучили близько 700 млн. Грн. «Теплих кредитів». Про це повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук. Для порівняння, за весь 2018 рік понад 1,6 тис. ОСББ використовували на енергоефективні заходи всього 460 млн. Грн. кредитів. Експерти відзначають, що за п'ять років довіру ОСББ до цієї програми істотно зросла.

 

 
Коментарі (0)