ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В.Кличко: "Не хочу заспокоювати всіх та говорити, що все буде добре"

В.Кличко: "Не хочу заспокоювати всіх та говорити, що все буде добре"

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготуватися до того, що цієї зими у будинках буде холодно, можуть бути перебої з газо- та електропостачанням.
Мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготуватися до того, що цієї зими у будинках буде холодно, можуть бути перебої з газо- та електропостачанням. Він запевняє, шо місто вже закупило генератори, паливо для цих генераторів. Вони підуть на лікарні, на сади та школи. 
 
«Не хочу заспокоювати всіх та говорити, що все буде добре. Ми живемо у суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. 
 
Газ – це відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що він дорожчати не буде. Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки газонасосними станціями. Цей сценарій ми також враховуємо. 
 
Ми зробимо все можливе та неможливе, що залежить від нас, щоб у будинках було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в будинках буде на кілька градусів нижче за норму. Норма – 21 градус, а може бути 19 чи 18», - заявив міський голова. 
 
За його словами, якщо у місті не буде опалення чи не буде газу, є запаси мазуту. 
 
«Якийсь час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який необхідний для вирішення проблеми», – уточнив він. 
 
Мер сказав, що у березні у Києві перебували приблизно один мільйон киян, а зараз, за ​​даними мобільних операторів про кількість телефонів у місті, у столиці приблизно три мільйони людей – хоч і не всі з них кияни. 
 
«Сьогодні офіційно стали на облік близько 120 тис. внутрішніх переселенців, а за нашими розрахунками їх близько 200 тис. А близько одного мільйона киян ще не повернулися до міста», – сказав Кличко.
 

Наразі стан готовності житлових будинків до опалювального сезону 56%, мереж – 57%, об'єктів теплопостачання – 58%. Вже 141 об'єкт теплопостачання відремонтовано», - сказав глава уряду. Він додав, що відновлено також дві ТЕЦ, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів. 

 
Коментарі (0)