ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВсі столичні школи обладнані укриттями

Всі столичні школи обладнані укриттями

Усі заклади освіти мають місця, які виконують функції укриття в разі надзвичайної ситуації

 

Усі заклади освіти мають місця, які виконують функції укриття в разі надзвичайної ситуації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА з питань освіти і науки Валентин Мондриївський.

«Є різні вікові групи дітей. Ми первинно звертаємо увагу на безпеку наймолодший - маленьких діток. В кожній школі, не залежно від того чи є там велике укриття, чи маленьке укриття - для маленьких діток забезпечені укриття, які є в школах різних типів будівництва. Для середньої та старшої школи передбачені укриття, які є неподалік від шкіл. Всі ці укриття розміщені на сайті КМДА і ми чітко знаємо, де вони є. Але немає жодного закладу, який би не знав, як діяти в цій ситуації», - сказав він.

Він також додав, що абсолютно всі керівники закладів проінструктовані щодо їх дій під час надзвичайних ситуацій.

Водночас Мондриївський закликав педагогів роз'яснювати батькам інформацію щодо того, як діяти у випадку надзвичайної ситуації.

«Я хочу звернутися до наших педагогів, киян, особливо я розумію важливість комунікації з батьківськими колективами, з дітьми. Але просив би зберігати спокій. Бо є деякі випадки, коли деякі класні керівники рекомендують батькам збирати якісь тривожні валізи для їхніх дітей, носити їх до школи, бути готовими. Я просив би не робити тих кроків, які не передбачені інструкціями, які можуть створювати занепокоєння або паніку серед батьків. Якщо є якісь питання у батьків, пояснюйте їм, що такі інструкції готові, що кожен директор знає, як діяти в тій чи іншій ситуації», - сказав він.

 

 

 
Коментарі (0)