ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна «мучить спрагою» Крим

Україна «мучить спрагою» Крим

Самопроголошена влада Криму продовжує звинувачувати Київ у проблеми з водопостачанням півострова. В АРК говорять про навмисне блокування подачі води і диверсії.

Крим звинувачує київську владу в блокуванні подачі дніпровської води Північно-Кримського каналу. Так само, на півострові підкреслили небажання української влади підписувати договори на постачання води. Самопроголошений в. о. Голови Криму Сергій Аксьонов вважає це цілеспрямованою диверсією. Про це він заявив журналістам вчора в Сімферополі, передають «Новини Криму».

«Ми бачили, як споруджуються перемички. І що б вони нам не розповідали, а розповідають вони багато і часто це далеко від істини, ми бачимо, що дії, спрямовані на укладення договорів, поки що не плануються. Поки все йде в тому ж режимі - йде диверсія і блокування подачі води у Північно-Кримський канал», - зазначив пан Аксьонов. За його словами, відсутність води в каналі вплинула на сільське господарство, але ніяк не позначилася на постачанні населення питною водою. «З питною водою проблем не буде. Питання сьогодні тільки по сільському господарству», - підкреслив він.
 
Нагадаємо, зараз на території Херсонської області будується пункт обліку, який технологічно дозволить абсолютно чітко, майже до літра, враховувати воду, яка може подаватися на Крим.
 
Крім того, 13 травня Крим «відрізали» від дніпровської води. Північно-Кримський канал зараз функціонує для споживачів Херсонської області, Крим так і не вирішив проблеми щодо водопостачання.
 
В Україні згодні далі постачати Крим водою, однак для цього півострову необхідно виконати 3 умови. Мова йде про повернення боргів за вже подану воду, які накопичилися з боку кримських організацій. За заявами української сторони, вони досягають вже 1,7 млн грн, 1,2 млн грн з них - борг Рескомводгоспу Криму. Друга умова - повернення техніки, що залишилася в Криму і використовувалася дирекцією Північно-Кримського каналу. Третя умова України - встановлення нових цін на воду.
 
Коментарі (0)