ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЗатримано підозрюваного у пошкодженні електроопори на Херсонщині

Затримано підозрюваного у пошкодженні електроопори на Херсонщині

У затриманого були виявлені кутники опори ідентичні тим, що були демонтовані

Співробітники МВС затримали підозрюваного в пошкодженні опори повітряної електролінії (ПЛ) напругою 330 кВ Криворізька ТЕС – Каховська у Херсонській області.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі НЕК «Укренерго».

Підозрюваного затримали в результаті проведених оперативних заходів і встановленого стеження після того, як спільна бригада працівників Херсонських магістральних електромереж Південної енергосистеми НЕК «Укренерго» і Бериславського районного відділення МВС при обході ПЛ 330 кВ Криворізька ТЕС – Каховська виявила, що на одній з опор (№ 386) демонтовано 5 металевих кутників кріплення конструкції опори.

У затриманого були виявлені кутники опори ідентичні тим, що були демонтовані. Затриманий виявився раніше судимим жителем с. Милове Бериславського району Херсонської області 1972 року народження, не працюючий. Його доставили в СІЗО, ведеться слідство.

Всього в Південній енергосистемі НЕК «Укренерго» на виконання окремого доручення Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка щодо посилення охорони магістральних електромереж сформовано 12 спільних з працівниками МВС бригад.

Проведеними рейдами виявлені також крадіжки металу на опорах ПЛ 330 кВ Аджалик - Усатове, що забезпечує електроенергією Одесу і південь Одеської області. Заяву за фактом крадіжки подано в Біляєвський райвідділ МВС, зловмисників розшукують.

Пошкоджені опори на обох лініях електропередачі оперативно відремонтовані персоналом Південної енергосистеми НЕК «Укренерго».

Як повідомлялося, 26 січня 2012 р. аварійно вимкнулась ПЛ 750 кВ Запорізька АЕС – Південнодонбаська в результаті розкрадання елементів опори (с. Качкарівка Запорізької області).

Однак, завдяки надійній схемі магістральних електромереж ОЕС України, наявності резервних ПЛ, чіткій роботі систем протиаварійного захисту та автоматики і кваліфікованим оперативним діям персоналу компанії аварія на лінії не призвела до вимкнення споживачів і не порушила стабільної роботи ОЕС України.

Після проведення спеціалістами Дніпровської ЕС та залучених підрядних організацій аварійно-відновлювальних робіт 7 лютого о 19 год. 53 хв. ПЛ 750 кВ Запорізька АЕС - Південнодонбаська ввімкнено в роботу.

В результаті оперативних дій співробітників районного відділу УМВС України у Запорізькій області підозрюваних у пошкодженні стійки опори ПЛ 750 кВ Запорізька АЕС – Південнодонбаська затримано.


Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)