ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЗбитки від окупації Донбасу сягнули понад $50 млрд

Збитки від окупації Донбасу сягнули понад $50 млрд

Саме через обстріли українських населених пунктів в Донецькій і Луганській областях сильно постраждала інфраструктура.

Саме через обстріли українських населених пунктів в Донецькій і Луганській областях сильно постраждала інфраструктура.

Представниця президента у Раді, депутатка Ірина Луценко заявила, що збитки від окупації Донбасу сягають понад 50 мільярдів доларів.

Про це йдеться в повідомленні «Громадського» з посиланням на канал  «112 Україна».

«На сьогодні збитки, які прораховуються від окупації Донбасу, сягають більше 50 млрд доларів США», — заявила Луценко, говорячи про законопроект щодо реінтеграції Донбасу.

«Закон критично не вигідний для Москви, бо він фіксує на законодавчому рівні Росію як окупанта, агресора, яка несе відповідальність за порушені права громадян на окупованій території України, а також несе відповідальність за завдані економічні збитки окремим районам Луганської і Донецької областей, Україні і її економіці в цілому», — заявила депутатка.

Раніше таку цифру збитків озвучував перший заступник міністра оборони України Іван Руснак. Він заявляв, що через обстріли українських населених пунктів в Донецькій і Луганській областях сильно постраждала інфраструктура.

Нагадаємо, нещодавно перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що закон про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій.

Нагадаємо, що Рада у першому читанні підтримала закон №7163 Порошенка «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях у першому читанні». 

У 2017 році повідомлялося, що в Луганській області налічувалося 7 627 пошкоджених та зруйнованих об'єктів. Загальна сума збитків становила 9 млрд гривень. Водночас у Донецькій області зруйнованими і пошкодженими вважали 7 403 об'єкти. Сума матеріальних збитків становила 4 млрд гривень.

 

 
Коментарі (0)