Головний експерт житлово-комунального господарства України

П.Розенко:«У першу чергу необхідно підвищити пенсії« чорнобильцям »(1846)

02 Липня 2018 p. 12:30

В першу чергу необхідно підвищити пенсії «чорнобильцям» та українцям з великим трудовим стажем і маленькою зарплатою
В першу чергу необхідно підвищити пенсії «чорнобильцям» та українцям з великим трудовим стажем і маленькою зарплатою. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі "5 каналу".
 
"Найбільш гострий сьогодні питання для "чорнобильців" і треба вважати однією з головних проблем пенсійної реформи, що дуже маленьку надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем 35-45 років, але маленькою заробітною платою ... Ми працюємо і президент звертався до уряду, і глава уряду обіцяв, що все-таки питання великого стажу і маленьку зарплату повинні бути перераховані ", - розповів він.
 
Розенко наголосив на необхідності створення спеціальної програми для людей з великим стажем роботи, які все життя отримували невисоку заробітну плату.
 
Також він нагадав, що все буде залежати від ресурсу: "якщо великий ресурс - буде один варіант, якщо менше - то інший".
 
За його словами, в державі може з'явитися додатковий ресурс на підвищення пенсій.
 

"Ми бачимо позитивну динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Ми отримали 3 млрд додатково до Пенсійного фонду в порівнянні з тим, що планували. Теж буде багато залежати від того, чи вдасться підвищити мінімальну зарплату до 4200 грн. Все-таки це дасть ще додатковий ресурс до Пенсійного фонду України. І ось, акумулювавши всі ці ресурси, я сподіваюся, що в кінці року ми будемо мати достатньо грошових надходжень до Пенсійного фонду України, щоб без інфляції, без збільшення дефіциту в Пенсійному фонді все-таки зробити якісь доповнить Єльня пенсійні програми ", - пояснив віце-прем'єр.