ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯк приготувати справжню італійську піцу

Як приготувати справжню італійську піцу

Борошно, вода, дріжджі, оливкова олія, соус – чи може бути складно приготувати страву з такими простими інгредієнтами?

Борошно, вода, дріжджі, оливкова олія, соус – чи може бути складно приготувати страву з такими простими інгредієнтами? Піца б’є рекорди популярності у всьому світі, вона зазнала багатьох метаморфоз, часто перетворюючись на густе тісто з довільно підібраними начинками. Та у Вінниці відповідально підходять до її приготування, тож там доступне швидке замовлення піци з печі на дровах.

Справжня піца базується на тому, що відрізняє італійську кухню: помірність, створення ідеального балансу смаків і повагу до кожного інгредієнта. Якою має бути піца італійського піцайоло? Ми розкажемо вам про нюанси, які потрібно врахувати під час її приготування. Будьте готові: це може виявитися довгий процес, тож простіше зробити замовлення піци у Lа П'ЄЦ, щоб якомога швидше насолодитися її смаком.

Борошно для піци – який тип вибрати?

Основою будь-якого італійського тіста для піци є спеціальне борошно. Якщо ми дбаємо про справжній смак, а також про характерну ніжність і еластичність, нам слід вибрати оригінальне борошно з Італії. Воно має містити якомога більше глютену, який відповідає за зв’язки, що утворюються в тісті.

Майстри піци вибирають тільки борошно типу 00, іноді з домішкою типу 0. Воно має яскравий білий колір і найтонший помел. Для нього характерне ретельне очищення й високий вміст клейковини. Борошно з Італії відрізняється від виробленого в Україні, тому ви можете спробувати і те, і те, щоб порівняти й визначитися, яка страва смакує найбільше. Ретельно вибирає всі інгредієнти доставка https://lapiec-pizza.vn.ua, тому ви можете бути впевнені в їхній якості.

Яким має бути соус для піци?

Ідеальний соус доповнює правильно підготовлене тісто. В Італії, особливо в Римі та його околицях, популярні білі піци (pizza bianca), де основою для інгредієнтів є оливкова олія. Головна версія, що заслужила любов і повагу італійців, – це запечене тісто з розмарином і крупною сіллю.

Якщо на піці є якийсь соус, то він зроблений тільки з найкращих сортів свіжих або консервованих помідорів. Все, що потрібно, – це дрібка солі, цукру та сушеного орегано. А також – час, необхідний для випаровування води, щоб отримати справжній італійський аромат.

Зверніть увагу, що соус – лише додаток. Італійська піца не надто просочена ним, а лише делікатно приправлена. Додаткові соуси не подаються в авторитетних ресторанах. Жоден італійський шеф-кухар не хоче, щоб його ретельно підібраний склад ароматів «потонув» у значній кількості непотрібної добавки.

Інгредієнти та добавки для піци – що варто врахувати?

Спочатку це може стати несподіванкою, але справжня італійська піца не заповнена начинкою повністю. Італійці дуже поважають інгредієнти, тому вони переконані, що кожен із них відіграє важливу роль. Тож складають страву, змішуючи аромати й смаки, щоб ті повністю збереглися. Важливо, щоб вони доповнювали та підкреслювали одне одного, а не затьмарювали тісто, над яким піцайоло працював так довго.

Найголовніше – рівновага та гармонія, саме тому італійська піца має від 3 до максимум 5 начинок. Існують також традиційні поєднання, до яких не варто ставитися з легкістю та свободою, як часто буває в італійських ресторанах у всьому світі.

Це певні комбінації, які дозволяють розкрити секрети піци. Врахуйте їх – і вам буде легше приготувати страву, що наблизиться до справжньої італійської.

 
Коментарі (0)