ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ Більшість громадян проти послуг ЖЕКів - опитування

Більшість громадян проти послуг ЖЕКів - опитування

Більше половини читачів порталу готові відмовитися від будь-яких послуг ЖЕКу, що свідчить про їх тотальне невдоволення якістю послуг, що наразі надаються.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 6 квітня на своєму сайті на основі даних галузевої звітності, затвердженої наказом Держжитлокомунгоспу від 16.12.2004 № 224 за погодженням з Держкомстатом, Департамент економіки систем життєзабезпечення опублікувало графічне зображення «Структури собівартості послуг з утримання будинків та прибудинкових територій».

Крім того, Мінрегіон надав інформацію про перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Нагадаємо, відповідно до закону № 1875-15 «Про житлово-комунальні послуги», до житлових послуг, які формують квартирну плату або оплату за обслуговування квадратного метра житлової площі, належить близько 18 послуг. Основними з них є послуги з прибирання прибудинкових територій, обслуговування ліфтового господарства, вивезення сміття, обслуговування приладів обліку і т.д.

Читайте також: Господарі повітря

Редакція «У.К.» поцікавилася у своїх читачів, від яких послуг ЖЕКу вони готові відмовитися? Як свідчать дані опитування, яке «У.К.» провела на своєму сайті з 2 по 6 березня, більше половини читачів порталу (68%) взагалі готові відмовитися від будь-яких послуг ЖЕКу, що свідчить про їх тотальне невдоволення якістю послуг, що наразі надаються.

Читайте також: ОСББ перебувають під загрозою...

Втім, 18% респондентів влаштовує існуючий стан речей, і вони залишили б усе, як є. Менше 10% опитаних готові відмовитися від ремонту елементів зовнішнього благоустрою, 5% читачів не бачать сенсу в дезінфекції підвалу, а ще 2% громадян готові викреслити з переліку послуг освітлення в своїх під’їздах.


Ольга Туча

 

 
Коментарі (0)