ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Cміттєвими хуліганами в Харкові займуться дільничні

Cміттєвими хуліганами в Харкові займуться дільничні

«За розварювання сміттєпроводів і викид сміття з вікна - штраф 1700 гривень!»
Такі оголошення, написані від руки на великих картонних аркушах, вже пару днів «прикрашають» під'їзди салтівських багатоповерхівок. Міська влада оголосили війну тим харків'янам, які не цінують працю двірників і не поважають сусідів.
 
Після того як заварили сміттєпроводи, деякі мешканці стали проявляти чудеса винахідливості, аби тільки не тягти пакети зі сміттям у контейнери на вулицю. Самі ледачі позбавляються від побутових відходів через відкрите вікно.
 
«Чого тільки не знайдеш сьогодні під балконами - і картопляні обрізки, і використаний пісок для котячого туалету, і консервні банки і пляшки, і всякий непотріб, - нарікає двірник. - Звичайно, такі мешканці були завжди. Тепер же таких стало більше. Цікаво, якби двірники не розгрібали ці завали, люди так і жили б в помийній ямі?»
 
Деякі мешканці «забувають» пакети зі сміттям в під'їзді або в ліфті, ну а самі винахідливі, озброївшись «болгарками» і молотками, розкривають заварені сміттєпроводи.
 
Боротися з «умільцями» комунальники вирішили за допомогою штрафів.
 
Директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков підтверджує: штрафи до 1700 гривень будуть застосовуватися до тих, хто викидає сміття в не відведених для цього місцях. Виявляти порушників комунальники мають намір за скаргами пильних сусідів, а ловити зломщиків сміттєпроводів будуть дільничні інспектори, стверджують у міськвиконкомі.
 
За словами Романа Нехорошкова, в харківських багатоповерхівках заварено вже 87% сміттєпроводів, до кінця місяця цю роботу планується завершити повністю. А з 1 березня комунальні служби приступлять до їх тотальної дезінфекції.
 
Джерело - Вечірній харків
 
Коментарі (0)