ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГУправляючі компанії наступають

Управляючі компанії наступають

Згідно з документом прийняття рішення дозволить залучати до утримання житлового фонду організації, що мають кращий досвід роботи, показники фінансово-господарської діяльності

На офіційному сайті Київської міської адміністрації  оприлюднено проект рішення «Про затвердження Переліку житлово-комунальних послуг у житловому фонді Києва, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах». 

Читайте також: Історія всеукраїнського обману

Згідно з документом прийняття рішення дозволить залучати до утримання житлового фонду організації, що мають кращий досвід роботи, показники фінансово-господарської діяльності, кваліфікований персонал; створити конкурентне середовище на ринку компослуг; підвищити якість надання послуг населенню; посилить відповідальність виконавців цих послуг перед споживачами. 

Питання проведення конкурсів на право надання житлово-комунальних послуг в житловому фонді Києва пропонується упорядкувати шляхом оновлення Переліку житлово-комунальних послуг у житловому фонді м. Києва, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.11.2007 № 1159/3992. 

Читайте такожЖитлово-комунальна безгосподарність

«Нічого поганого в проведенні конкурсу я не бачу. Головне, як відбуватиметься організація цих конкурсів і хто буде заключати договір. В Києві це буде дуже важко зробити прозорим. В монопольному середовищі, коли приходить приватна компанія для споживача настають ще більш жорсткі умови, - вважає голова ВОО «Спілка власників житла України» Олексій Кучеренко. - Досвід Москви показує, що створення товариств співвласників житла та залучення управляючих компаній призвело до великої кількості зловживань, через що навіть Президенту та Прем’єр-міністру довелося проводити десятки засідань для врегулювання спірних питань.  Іншим шляхом пішли українські міста – Славутич, Запоріжжя, Вінниця – які на одне місто зробили одне велике комунальне підприємство, сконцентрували управління та завдяки цьому знизили витрати».

Сергій Купін

 
Коментарі (0)