ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАЕС планують перевести на малі модульні реактори

АЕС планують перевести на малі модульні реактори

Державне підприємство «НАЕК« Енергоатом »планує переорієнтуватися на будівництво малих модульних реакторів, які мають маневреними характеристиками

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» планує переорієнтуватися на будівництво малих модульних реакторів, які мають маневреними характеристиками на відміну від діючих блоків, які можуть працювати тільки при базовій навантаженні.

Про це повідомив президент компанії Павло Павлишин під час презентації нового директора Хмельницької АЕС Андрія Козюри, передають ЕлектроВісті.

«Ви бачите, що «зелена» енергетика розвивається дуже динамічно і потужності вводяться дуже великими темпами. Потрібні маневрені потужності, які зможуть їх компенсувати, тому сьогодні ми орієнтуємося на виробництво малих модульних реакторів, у яких є можливість маневрувати », - сказав він, коментуючи проект з добудови третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

В кінці грудня 2018 року «Енергоатом» підписав меморандум з американською інжинірингової компанією Holtec International про співпрацю в сфері розвитку технологій малих модульних реакторів для того, що б реалізувати пілотний проект з будівництва 6 реакторів типу SMR-160 (потужністю 160 МВт) на майданчику Рівненської АЕС .

Раніше повідомлялося, що Китай почав будівництво малого модульного реактора і планує ввести його в експлуатацію в 2020 році, таким чином випередивши всі країни світу на шляху впровадження нової реакторної технології.

 

 
Коментарі (0)