ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаАмериканці тікають з українського енергетичного ринку

Американці тікають з українського енергетичного ринку

Американська AES Сorporation тікає з України і готова продати акції ряду українських енергопостачальних компаній, придбаних раніше.

Група VS Energy домовилася з американською AES Сorporation про купівлю 89,12% акцій енергопостачальної компанії «AES-Київобленерго» та 84,56% компанії «AES-Рівнеенерго», - повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело на ринку.

«VS Energy купує два приватних обленерго... Американці біжать з ринку», - сказав він.

В той же час в прес-службі українського представництва AES агентству сказали, що не мають інформації про досягнення домовленостей з продажу зазначених активів.

«Компанії, що входять в структуру AES, ефективні, вони підвищують свою результативність - природно час від часу виникає інтерес деяких сторін щодо їх придбання. Однак ні про які угоди або домовленості нам невідомо», - відзначили у прес-службі.

У групі VS Energy інформацію про купівлю активів AES не коментують.

Нагадаємо, VS Energy володіє близько 95% акцій в «Кіровоград-», «Херсон-», «Житомиробленерго» та «Севастопольенерго». Групі також належить близько 70% в «Чернівціобленерго», близько 50% - в «Одесаобленерго» та близько 15-20% - в «Хмельницьк-» і «Миколаївобленерго». Напередодні VS Energy продала контрольний пакет «Закарпаттяобленерго».

Бенефіціарами VS Energy International є кілька російських підприємців, у тому числі Олександр Бабаков.

Американська AES Washington Holdings BV (входить в структуру AES Сorporation) придбала пакети акцій «Київобленерго» та «Рівнеобленерго» розміром 75% +1 акція на приватизаційному конкурсі в 2001 році.

Потім AES Сorporation збільшила свої пакети акцій до 89,12% у «Київобленерго» і до 84,56% - у «Рівнеенерго».

«AES Київобленерго» та «AES Рівнеенерго» експлуатують розподільні електричні мережі, розташовані на території відповідних областей і поставляють електроенергію споживачам регіону.

 
Коментарі (0)