ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБез підписаного договору Крим не отримає українську електрику

Без підписаного договору Крим не отримає українську електрику

Україна не постачатиме електроенергію до Криму без підписання договору. При цьому у Мінрегіоні наголошують, проблеми з електрикою на півострові триватимуть до моменту повноцінного запуску енергомосту.

Україна не постачатиме електроенергію до окупованого Криму без підписання відповідного договору. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин на засіданні Уряду.

«Позиція російської сторони полягає в тому, що вона не готова підписувати договір на умовах України, а наша політична позиція була попередньо озвучена - ми не можемо (постачати електроенергію – ред.), у нас немає підстав. І тому недоречні розмови про ціну. На даний момент договору немає, відповідно і ми не поставляємо», - сказав він.

Також Міністр додав, що за його інформацією, ситуація в тимчасово окупованому Криму частково стабілізована – за рахунок енергомосту, завезених генераторів і реконструкції ТЕС, хоча до моменту повноцінного запуску енергомосту «у них цілий рік поки будуть проблеми».

Нагадаємо, в Україні достатньо власних потужностей для забезпечення електроенергією всієї країни. Таким чином, імпортувати електрику з Росії немає необхідності.

 
Коментарі (0)