ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБлекаут цього сезону можливий, але не факт, що він відбудеться - Укренерго

Блекаут цього сезону можливий, але не факт, що він відбудеться - Укренерго

Блекаут цього сезону можливий, але не факт, що він відбудеться. Однак навіть повне відключення електроенергії не варто вважати «кінцем світу», заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький
Блекаут цього сезону можливий, але не факт, що він відбудеться. Однак навіть повне відключення електроенергії не варто вважати «кінцем світу», заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. 
 
«Блекаут - це не якийсь кінець світу. Блекаут - це повне чи значне погашення енергосистеми, після якого одразу починається її відновлення. Хоча я особисто не вважаю, що це станеться з нами обов'язково. Далеко не факт, що ми матимемо цього сезону блекаут», - сказав він. 
 
За його словами, тривалість такої події дуже складно спрогнозувати, оскільки це залежатиме від ступеня та характеру пошкодження інфраструктури.
 
Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону заявив, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекауту. 
 
«Ми вже проходили багато різних найгірших сценаріїв за останній місяць. Я хотів би одразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не потрібно. В інформаційному просторі був «вибух» щодо виїзду. Виїжджати нікуди не потрібно», – сказав Тимошенко.

Він запевнив, що влада розробляє плани дій на будь-який випадок, у тому числі варіант тотального відключення світла. Однак це не означає, що такий варіант очікується.  

 
Коментарі (0)