ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧерез негоду знеструмлено понад півтори сотні населених пунктів

Через негоду знеструмлено понад півтори сотні населених пунктів

Сьогодні в Україні без світла перебувають мешканці понад півтори сотні населених пунктів. Причиною знеструмлення є погіршення погодних умов в ніч з 26 на 27 травня.

Понад півтори сотні населених пунктів у дев’яти областях України залишилися без світла через погіршення погодних умов в ніч з 26 на 27 травня. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«В ніч з 26 на 27 травня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, шквалисті пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 167 населених пунктів у дев’яти областях» - йдеться у повідомленні.
 
При цьому уточнюється, що без електрики залишилися мешканці 45 населених пунктів Львівської області, 38 – Волинської, 28 – Житомирської, 19 – Тернопільської, 15 - Івано-Франківської, 8 – Київської, 7 – Дніпропетровської, 5 – Черкаської та 2 - Кіровоградської областей.
 
У ДСНС зазначають, що до відновлення енергопостачання населених пунктів наразі залучено бригади обленерго. За необхідності до відновлювальних робіт готові долучитися підрозділи відомства.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів заборонив здійснювати відключення електроенергії об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері зв'язку.
 
Катерина Ляшевська
 
Коментарі (0)