ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаси потопають у власному смітті

Черкаси потопають у власному смітті

Височезні гори сміття гниють там просто неба. Його б мали, як у всьому цивілізованому світі, переробляти. Та підприємство, що орендує землю під полігоном, за багато років так і не побудувало спеціалізованого заводу.

Черкаси можуть потонути у власному смітті. Бо за кілька місяців його просто не буде, куди вивозити.

Як інформує місцевий телеканал, міський полігон, що біля Руської Поляни, майже вщерть наповнений непотребом. Височезні гори сміття гниють там просто неба. Його б мали, як у всьому цивілізованому світі, переробляти. Та підприємство, що орендує землю під полігоном, за багато років так і не побудувало спеціалізованого заводу. А тепер, за рішенням суду, ще й має повне право будь-коли поставити шлагбаум і не пропустити жодного самоскида на звалище.

«Пікети стояли день і ніч. Усі були проти, знали, чим це закінчиться. Бувають такі дні, може, воно, як вітер звідти, запахи відчуваються», - каже жителька с. Руська Поляна Лідія Вивериця.

Між міським полігоном і селом – кілька кілометрів. Займає сміття площу в 6 га. І щодня вантажівки з Черкас привозять сюди 1,5 тисячі кубів нового непотребу.

Полігон, котрий належить місту, був побудований за понад п’ять мільйонів бюджетних коштів. І зараз на балансі в «Черкаської служби чистоти». А от земля під звалищем в оренді у приватника – ТОВ «Українська екологія». Сторони не можуть дійти згоди – хто кому має платити. Чи «Черкаська служба чистоти» «Українській екології», що складує сміття на її землі. Чи навпаки – приватне підприємство комунальному за те, що теж користується міським полігоном. В абсурдній ситуації з двома господарями владці нинішні звинувачують своїх недалекоглядних попередників.


Джерело – «Прочерк»

 
Коментарі (0)