ГоловнаПублікаціїТранспортЦіни на проїзд змушують українців сидіти вдома, – опитування

Ціни на проїзд змушують українців сидіти вдома, – опитування

Цього року більшість українців святкували Великдень вдома, зокрема значна кількість з них – через надто високі ціни на проїзд. Ті, хто все ж скористався транспортом, також незадоволені тарифами на поїздку.

Минулого тижня українцям призначили вихідні з 19 по 21 квітня включно. Додатковий день відпочинку був приурочений до Великодня, який люди святкували 20 квітня. Традиційно, на свята значна частина українців роз’їжджається по різних містах та селах: хто до родичів, хто просто на відпочинок.

«Укрзалізниця» призначила на Великодні свята чимало додаткових рейсів потягів. Це було пов’язано зі значним пасажирообігом на Пасху. Загалом, залізничники «підкинули» більше 10 рейсів поїздів. З них у найпопулярніших напрямках: з Києва до Львова, Ужгорода, Кам’янця-Подільського, Вінниці, Івано-Франківська, з Харкова до Ужгорода, та інші.

До того ж, залізничники збільшили рейсів на поїздах регіональних сполучень. Зокрема, на Великодні свята з Києва до Хмельницького вирушила додаткова електричка. Окрім того, тоді ж в «Укрзалізниці» поновили сполучення до станції Сиваш маршруту №6907 Мелітополь – Новоолексіївка.
 
У столиці у ніч з 19 на 20 квітня роботу наземного громадського транспорту було подовжено. Тоді роботу маршрутів громадського транспорту як звичайного режиму руху, так і режиму маршрутного таксі, які проходять біля станцій метрополітену, було продовжено на 1 годину. До речі, 20 квітня наземний транспорт розпочав роботу на 1 годину раніше
 
Харківські транспортники з суботи на неділю працювати всю ніч. Цілодобовим транспорт зробили наказом  Харківської міської ради на прохання мешканців міста.
 
«Україна Комунальна» вирішила підсумувати, якою була робота транспорту на свята, і попросила оцінити його своїх читачів.
 
Опитування з відповідним заголовним питанням проходило на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 21 по 28 квітня ц.р.
 
Більшість читачів «України Комунальної» (39%) зазначили, що вони нікуди не їздили на Великдень. 19% респондентів мали намір виїхати на свята, проте високі ціни на проїзд змусили їх залишитися вдома. Така ж кількість людей (19%) все ж скористалися транспортом на Великдень, проте так само вважають ціну на проїзд надто високою. 18% голосуючих цілком задоволені роботою транспортників на Пасху, вони зазначають, що проблем з громадським транспортом не було. 3% читачів зазначили, що на Великдень потяги курсували, але купити квитки було дуже складно. 2% українців не вистачило додаткових автобусних рейсів, аби виїхати кудись.
 
Коментарі (0)