ГоловнаВибір редакціїЖитлоЦіни на житло можуть рекордно впасти

Ціни на житло можуть рекордно впасти

Вартість нерухомості в Україні буде знижуватися протягом двох років. В результаті, ціни на житло можуть впасти до рекордного мінімуму. Така тенденція вже фіксується у столиці.

Тенденція з повільним зниженням ціни буде тривати як мінімум до середини осені. Про це повідомив президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов, повідомили на сайті консалтингової компанії SV Development.

За оцінками пана Рубанова, тенденція з повільним зниженням ціни буде продовжуватися. Олександр Рубанов допускає затягування тренда - як мінімум на два роки. 

«Немає ніяких передумов, щоб ціни почали зростати. Немає спокою в країні, доходи населення плавно, але впевнено знижуються, купівельна спроможність падає», - обґрунтував пан Рубанов.
 
 
Зокрема, вже зараз неходові квартири в Києві дешевшають до рекордного мінімуму. За інформацією консалтингової компанії, середня доларова ціна квадратного метра столичної нерухомості на вторинному ринку з початку року впала на 35% - з 1963 до 1293 дол. 
При цьому, за даними аналітиків, просіла вартість житла у найнепопулярнішому сегменті - мова йде про одно- і двокімнатні квартири на першому або останньому поверхах у поганому стані. 
 
«Зараз середня ціна пропозиції на вторинному ринку на рівні 1500 доларів, і це історичний мінімум з 2009 року. І вже є угоди, і на квартири в цілком пристойному стані, які укладаються за ціною продажу нижче 1000 доларів. А адже ціна в тисячу доларів за квадрат столичної нерухомості ще навесні здавалася фантастичною всім експертам», - зазначив пан Рубанов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», фахівці впевнені, що з кінця серпня попит на нерухомість в Києві почне зростати. Раніше експерти вважали, що в середині осені падіння цін на житло може призупинитися.
 
Коментарі (0)